Veckans Tankenöt.. eller nåt sånt

Som bilnörd så känner ni säkert igen utmaningen att hitta den perfekta bilen. Då menar jag inte att klämma ur sig det värsta som finns enligt vad specifikationerna vill påstå. Nä, det är den där utmaningen om att hitta det perfekta alternativet som faller inom ramarna av lite kluriga begränsningar. Det kan uppstå ur olika behov eller önskningar. Det normala är att man försöker hitta den perfekta bilen för en viss racingklass 😉 . Vet att jag även haft oändliga diskussioner om tjänstebilar (ja, jag pratar om dig Jocke 😉 ) och hur mycket kul man kan klämma in under ett visst basbelopp. Gissar att man som nörd drivs av att utmana sina kunskaper för att hitta den perfekta modellen och gärna i diskussion med andra nördar.

20150818_191608

Ok, vad funderar jag på? Jo, om man skulle ta och unna sig en till bil. Var väl lite på grund av en provkörning av en trevligt rask Fiat Coupe (Tack Goran 😀 !) som fick mig att fundera. Då måste det vara nått jag inte har och som jag inte har haft. Sedan är jag svag för klassiska GT bilar så jag skissade upp följande kravspec:

  • Mindre än 100 000:-
  • Nyare än 1993
  • Mer än 280hk enl. regbevis (helst under 1700kg tjänstevikt)
  • Fler än 4 cylindrar
  • Endast 2 dörrar
  • Skall ha baksäte
  • Bakhjulsdriven (helst med manuell växellåda)
  • Amerikanska bilar är ett kulturarv jag med varm hand överlåter till andra individer 😉 .

Jamen de e ju busenkelt, BMW M3 E36! Ja, det är ett alternativ, men sen då? Plockar man bort eller ändrar ett av kraven blir det faktiskt busenkelt. Jag körde dock fast rätt fort efter det mest uppenbara. Jag har nu efter idogt forskande hittat några alternativ.

Ni behöver inte skicka in era svar. Ni kan istället ta detta som ett trevligt tidsfördriv. När ni hittar den perfekta bilen enligt spec så vinner ni den behagligt självgoda känslan sprungen ur er fantastiska bilkunskap 😉 . Visst är det kul 😀 .

Detta inlägg publicerades i Krönika. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s