Klemens Historia – Del 2

Klemens – Porsche 944 -84

2018

Man kan säga att när bilen tas i bruk så inleds en ny del i bilens liv. Under stilleståndet får möjlighet att beställa ett helt nytt coiloverkit från AVO. Det slumpar sig även så att jag kommer över ekonomiskt attraktiva ex-camaro-cup slicks. Under hamstringen hade jag även fått tag i 996 17″ fälgar som jag kunde ha däcken på. Dessutom handlades en glasfiberhuv som åker på med uppiffade framskärmar som får luftutsläpp.
Det blir sen årsdebut och det bli endast kört 4 deltävlingar i MSCC Klubbmästerskap. Det är då frågan om klassbyte till Modsport vilket blir lite som att börja om från början. Slutar på en blygsam 6:e plats i serien men har fantastiska upplevelser med mina nya grejer. Det är främst slicksen som bidrar till det roliga. De nya dämparna visar sig vålla en del trassel men jag får bra support från tillverkaren. En annan kul aspekt är att sonen som redan vid 2 års ålder vill komma och heja på pappa när han kör.

2019

Inte mycket som händer i garaget, det är väl den slitna förarstolen som byts ut som blir det stora. Däremot blir körsäsongen rikare, alla 5 deltävlingarna hinns med i klubbmästerskapet och jag slutar på 4:e plats i Modsport 3 . Fortfarande en härlig utveckling med nya däcktypen och varvtiderna börjar se bra ut. Jag kör fortfarande till banorna, däcktransport löser jag oftast med mekaniker som håller med ”servicebil”.

2020

Vinteruppehållet blir långt. Meket drar igång sent och det var tänk att att få en snabb översyn på växellådan och det är väl ungefär här allting rasar ihop. Pandemin är ett faktum, jag blir av med jobbet och växellådan visar sig innehålla en slutväxel som är skrot. Jag får fått i en annan låda som få sig en översyn och diffbromsen flyttas över. Utan jobb och inställda tävlingar så har jag för en gång skull tid. Tanken och slangarna runt den ses över. Det blir med andra ord inget kört det året.

2021
I början av året får jag en ny anställning så det tillsammans med att det nu åter är möjligt att bedriva tävlingsverksamhet, kommer jag ut och kör. 2 träningar med MSCC och 2 tävlingar. Blir 4:a i seriesammanställningen i Klassen Modsport 3 efter en oerhört lärorik säsong. Mycket var ju redan gjort innan men man kan nämna att jag fick på ett tornstag, bytte oljetempmätaren till en VDO och jag 3D printade kyltrattar som fick ersätta min gamla lösning för intag till bromsarna.