Nytt Roadsport Reglemente – bra eller stjärt?

Äh, det är bra kan jag tycka. Varför jag väljer att skriva om det är egentligen för att surfa på vågen om vad som är i ropet just nu 😉 . Oavsett vilket så ligger Roadsport mig varmt om hjärtat. Ända sedan jag började med motorsport har den fina tanken att kunna tävla med en gatgodkänd bil varit helt underbar. Men det lustiga är att jag, liksom många andra varit kritiska till reglementet, oftast på detaljnivå. Kanske med all rätt då vissa formuleringar har varit direkt felaktiga. Nu har jag väl vant mig och fått lite perspektiv. Fortfarande är det inte perfekt men i min mening så är det ett reglemente som funkar. Man kan vara tjurskalle och tycka att det inte är rättvist eftersom bilar är olika. Tjusningen som jag ser är att hitta bäst bil till reglementet och det är kul när någon lyckas träffa rätt.

11ssm 050

Jag tippar på att SPVMs reglemente är det mest diskuterade inom Svensk motorsport alla kategorier. Det mest fascinerade är insnöandet på huruvida olika effektberäknigar leder till orättvisor. Vad som är det tragiska är att jag tror inte det finns någon annan racingserie som lyckas utmåla sig själv som unken 😦 . Jag har kört med SPVM och känner många som kör, därför tycker jag debatten ger en orättvis bild. Det är kul att köra helt tvärt emot vad som utmålas.

IM000818.JPG

Denna utgåvan ser jag som att man faktiskt ansträngt sig att göra något bra. Reglemente gruppen har vågat föra reglementet framåt vilket jag tycker skall hyllas. Det finns så många som har synpunkter och som delar dem med stor energi. Den senare skaran brukar sällan ha modet att faktiskt bidra med något konkret. Jodå, det finns saker jag också kan ha synpunkter på men jag undviker att ventilera dem. Detta för att hade jag haft större åsikter hade jag lagt energin på att engagera mig i arbetet att ta fram reglementet 😉 .

Och på tal om regeländringar.. Det nya reglementet innebär att jag kommer köra i Roadsport B 😛 . M.a.o. en era är till ända efter mer än ett decennium. Lite vemodigt är det allt men nu slipper man tänka på gammalt och fokusera på nya utmaningar istället.

Det här inlägget postades i Krönika. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nytt Roadsport Reglemente – bra eller stjärt?

  1. Goran O skriver:

    Nu är man väldigt nyfiken på vad nya reglementet säger. (Får leta upp det själv.) Hur påverkar det din bil? Äntligen lättning och trim?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s