Jag och Bloggen

Bloggen

Varför har jag en blogg? Egentligen är jag inte så mycket för att visa min förträfflighet, snarare tvärt om. Däremot vill jag inspirera andra till att göra det man tycker är riktigt kul. Det jag tycker är roligast är att köra räserbil så därför får ni läsa om det och allt runt om kring, i denna blogg. Vad som driver mig att fortsätta är alla positiva kommentarer jag får av människor som jag träffar 😀 . Tack för att ni läser! Sedan har jag lovat mig själv att publicera 2 inlägg varje månad för att hålla bloggen vid liv. Mer mäktar jag nog inte med.

Om Mig

Eddie Varvstopp kan man väl inte heta? Kanske, men jag är i.a.f. döpt till Edvin Persson dock har jag använt detta alias på nätet lite mer än ett decennium. Jag bor med min fru Linda (bästa roadtripppartner och teamchef) och son i Kävlinge utanför Lund. På dagarna jobbar jag med metodutveckling på en större konsultfirma och har tidigare studerat maskinteknik. På fritiden leker jag som ni kanske förstår med bilar. Man kan säkert resonera vitt och brett om alla aspekter runt detta men för mig rör det sig om att förverkliga en dröm.

Skall man grotta ner sig i hur det började så var det först LEGO där det tekniska föddes hos mig, skapa något och se om det fungerar. Senare när man kom upp i tonåren föddes bilintresset och man läste tidningar om spännande bilar, tänk att få köra en sportbil så fort man vågar på en räserbana. Jag försökte kolla på motorsport och då uteslutande racing, så gott det gick med utbudet som fans på TV. Vill inte påstå att mitt racingintresse var starkt då jag redan tidigt avfärdade möjligheterna att faktiskt köra själv. Lustigt är att jag minns att när jag tittade på tävlingar så var prestationerna inte så viktiga utan mer en önskan om att kunna få sitta i bilen och få uppleva alltsammans.

Ok, så köper man sin första bil. Umgänget man har väl inte racing som fokus vid denna tidpunkt, kanske mer åt hållet som representerar motorburen ungdom. Jag tror att det är härifrån som präglar min estetiska standard när det gäller bilar. Kanske mitt liv hade haft en helt annan gång om jag inte provat bankörning. Nåväl, det ena har lett till det andra och jag sitter nu med Klubbräser. Har länge inspirerats av hur man i forna tider körde sin räserbil tvärs igenom Europa, deltagit framgångsrikt i en tävling och kört hem igen. Så det är nog inte konstigt att man hållit fast i en bil med nummerplåtar. Det jag inte visste när jag var yngre var hur mycket en sådan här hobby innefattar och vad det kan ge i upplevelser.

eddie5

Eddie Varvstopp the begining 5år at the Spexaren racing circuit. Även om jag stulit min kära kusins trampebil fattade jag nog redan då att det är bakom ratten det är som roligast.

Nu har jag kört en hel del med min sportbil. Allt ifrån bankörnigar, episka roadtrips, tävlingar och t.o.m. välgörenhet. Tycker att det har varit fantastiskt kul och det finns så mycket mer att uppleva. Racing har jag fastnat i, och det riktigt ordentligt. Nu har det bubblat upp en annan dröm som jag har chans att förverkliga. Bilen jag har är nu så pass gammal att den nu räknas som Youngtimer och jag har passerat 40 så att ha en bil från tiden som formade mitt bilintresse är helt enkelt klockrent. Med andra ord har jag en bra plattform och det finns goda möjligheter att vidareutveckla. Hela min historia präglas av möjligheter som öppnat upp sig så vi får se var framtiden tar mig, jag är glad så länge jag får köra..

Att Köra Listan

  • YTCC – Tävla på LeMans, SPA och Zandvoort
  • Alla deltävlingar i Porsche Sports Cup med en någorlunda konkurrenskraftig bil
  • Is-körning
  • Banor utanför Sverige så som Portimao, Mugello, Brno, Kylami o.s.v.
  • Långlopp

Vill ni av någon anledning höra av er till mig kan ni skicka mail till eddie.varvstopp(a)gmail.com .