Skånetur med tråkigt slut

Köra räserbil i November, är inte det lite stolligt? Nä, det tyckte inte jag när jag svarade på FHRacings inbjudan. Jag tyckte snarare tvärt om. Så länge det inte snöar så är det fantastiskt bra träning, dels får man övning på tuffa förhållanden och dels håller man rutinen igång. Det var fråga om en halvdag efter lunch så man kunde ha sovmorgon. Men så var det det där om var man skulle infinna sig. Jag körde upp till Ljungbyhed i god tid och vid ankomst kändes det inte riktigt rätt. En trevlig men väldigt förvånad tjej hjälpte mig på plats. Efter några telefonsamtal kunde vi konstatera att allt var i sin ordning förutom att jag var på fel plats. Det var Sturup jag skulle vara på. Inte mycket mer att orda om än att sätta sig i bilen och ta sig dit. Nu var det inte längre så gott om tid..

Väl på plats välkomnas jag muntert av Fredrik och Håkan som hört om min resa genom Skåne. Missar de första 30 minuterna och Håkan muntrar upp mig med att slänga några korvar på grillen medans jag tar mig ut på de första varven. Det är halt. Vädret är sådär höst-dis-fuktigt, temperaturen är runt 15 grader. Visst det är skitväder men oj vad kul det är på banan. Vi är ju inte många som kör så det är väldigt fritt. Det tar inte lång tid att komma upp i tempo men man får hela tiden känna sig för. Min bil är klart understyrd, man känner det på många ställen. Dock kan man göra något åt det men det gäller att ha framförhållning. Jag får snart smak på överstyrning och det blir många fina bredställ där man kan hålla bilen länge på ställ 😀 . Jag övar en del på broms in i kurvor, speciellt ingången till BMW kurvan som jag har mest svårigheter med. Bilen har också en egenhet att tappa stabilitet vid nerväxlingar, eller det är snarare jag som inte behärskar tekniken. I.v.f. så är det ett orosmoln.

20141101_145921_008

Jag känner att jag fått mjukat upp lite och kör in i depå. Kommer på att jag är lite svettig efter körningen med så slår det mig att jag kört med värme i bilen under passet. Trycker i mig ett par korvar och snackar med de trevliga depåkompisarna innan jag ger mig ut igen. Nu laddar jag på rätt bra och föröker finslipa på min brister. Försöker bl.a. komma underfund hur man kan köra bort den retliga understyrningen. Och så gör jag ett misstag, ut ur Börjes kurva går det lite väl fort med fel spår vilket resulterar i att jag hamnar utanför banan och har inget annat val än att bromsa mig stillatående. Hamnar i sandfållan och kan ta mig ut för egen maskin. För säkerhet skull kör jag in i depån för att kolla att allt är ok. Hittar inget allarmerande och ger mig ut igen. Kör på riktigt bra och har sjukt kul. Får till ett riktigt härligt ställ hela kurvan ut på rakan. Men så händer det, på helt fel ställe får jag ett kast på bakvagnen vid nerväxling. Hamnar lite utanför banan men då det bär nedåt finns det inte mycket marginal att styra in igen, hamnar helt på gräset med full broms. Sedan blir det hård kontakt innan bilen stannar i sandfållan 😦 . Jag är ok men det var verkligen otäckt. Jag tar mig ut och inväntar bärgning. Inspekterar skadorna och konstaterar att det lät värre än vad det blev. Däremot har bilen tappat drivning 😦 .

20141101_145906_001

Jag blir indragen i depån och vi konstaterar att bakhjulet fått en rejäl smäll. Vad man ser är bakskärm och fälg men antagligen pratar vi även länkarm och drivknut men det är säkert mer 😦 . Åter igen är familjen Hedberg räddare och slänger upp min bil på ett släp och hjälper mig till garaget. Jag kommer givetvis ge mig på att försöka laga bilen, hur det blir får vi se. Ångrar jag att jag körde? Nej faktiskt inte. Jag hade skitskoj ända tills det tog stopp. Sedan kan en sådan här sak inträffa när som hellst. Detta är första gången på bana jag har gått av så hårt att jag fått åka släp hem (hjullagerraset var nästan värre men det var utanför banan) vilket jag tycker är ok på 11år 😉 . Jo jag är nedstämd men jag har inte gett upp. Nu är det definitivt slut för i år 😉 .

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skånetur med tråkigt slut

  1. Goran Obradovic skriver:

    Neeeej, vad tråkigt. Hoppas du inte deppar för mycket och tänker på kommande x antal timmar i garaget. Det är bara att kavla upp ärmarna och börja. Snart står du på grid’en igen. Det positiva är att det borde finnas delar till förbannelse till din bil. Hör av dig om du behöver ett handtag. Jag är skyldig dig några.

  2. eddievarvstopp skriver:

    Tack Goran för de värmande orden. Jag tror också att det går att laga, skall bara få tid till att göra det. Hade varit kul att ses någon gång, det var ett tag sedan 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s