Att göra inför 2022

Det är väl hög tid för uppdatering nu när säsongen är över, jag har till och med hunnit vara instruktör på ytterligare en kurs på Racingskola. Det var en lite udda säsong faktiskt, jag var startklar redan första tävlingen men det blev konverterat till träningar inför sommaren på grund av pandemin. Det blev ju alla fall 2 tävlingar och totalt 4 körningar, inte så mycket kan tyckas men då jag haft det lite skakigt med anställning så är jag nöjd i alla fall. Mina resultat har varit sådär, jag putsade visserligen personbästa på Ljungbyhed, dock ligger jag efter mina klasskamrater i Modsport 3. Men däremot har det varit kul, dels för att jag ens har kunnat köra vilket inte varit en självklarhet och dels för att jag lärt mig oerhört mycket under året. Det har fått chansen att växa som förare med mina motgångar och det är nog det jag tar med mig från 2021.

Foto: Ronny Persson

Nu blir det vinteruppehåll och tanken är att hålla punkterna på att-göra-listan små så att jag kommer ut 2022 bättre förberedd, för det har ju slarvats en del med det under året. Det blir en uppgradering och en del uppstädning av skicket.

  • Dämparservice – det var inte helt oväntat med läckage så det blir åter en tur igen till UK
  • Ledkoll – jag får nog ta och kolla över skicket på mina leder i hjulupphängningarna så allt står rätt till, något jag slarvat med.
  • Cornerweight – ja, det har det slarvats med också men nu ska det ta mig tusan blir rätt när det (förhoppningsvis) inte är lika tidspressat.
  • Städa. tvätta. vaxa – Japp, ni läste rätt. Även om det är en räserbil så tycker jag ändå den kan få vara prydlig. Dessutom gillar jag ha en vattenavstötande vidrutebehandling.
  • Oljekyl – Tänkte man kunde byta ut den gamla renaultkylaren och snygga till infästningarna. Detta kommer föra med sig massa annat jobb. Tänkte passa på att flytta oljekylet i processen och då kan man få dit min andra front som legat nylackad på hyllan i några år. Och har man redan rivit av hela fronten kan man lika gärna fixa lackskadan på tröskeln 😉 .
  • Ny oljetempgivare – Måste sätta upp denna punkt även om det är en liten detalj i sammanhanget. Det sitter en på men av fel sort.

Jag håller nog där, det finns ytterligare saker på hyllan man skulle kunna pilla med men resonemanget är att ha en lagom lista där man slipper stryka punkter. Jag behöver även fokus så det faktiskt är redo att köra när det är dags.

Detta inlägg publicerades i Mek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s