Jag har kommit någon vart…

Nu ska sonen ha semester från dagis så jag är illa tvungen att ha saker avslutade. Det kan jag nu beteckna projektet kring tanken 😀 , tankbanden är spända, nivågivaren kopplad, slangar till pump och filter på plats. Ska bli spännande att fylla med soppa igen och se om det läcker 😉 .Nästa punkt är att få färdigt kopplingen. Själva kopplingen var ju redan på plats men det är all kringutrustning som är bra pilligt att få dit. Nu står det klart för mig varför det tar så lång tid i garaget. Visserligen har jag accepterat att man behöver spendera halva tiden att leta upp verktyg man förlagt (fast där har jag blivit bättre) men senaste sessioner har belyst en annan tidstjuv. Det är frågan om enstaka skruvar som sitter illa till och som styckvis lätt  kan äta upp en halvtimme av värdefull garagetid. Hade bland annat en som satt på kopplingshuset 😦 . Den nyrenoverade kopplingscylindern sitter i alla fall på plats samt är luftad efter bästa förmåga.  

Den gamla avkapade pinnen va ju lite sliten…

Som avslutning innan semesterpaus så fick jag svetsat lite. Närmare bestämt min växelspak. Slipade bort svetsen för att få bort den slitna pinnen och stoppade i en bult som svettades fast. Det var länge sedan jag svetsade och det märktes, men till slut hittade jag vettig inställning. Det sitter ihop men själva svetsen tänker jag bespara världen att se. I vilket fall provade jag att koppla spaken mot växelaxeln och jösses vilken skillnad, i det närmaste glappfri. Man längtar till provkörning kan man säga 😉 .

I november förra året skrev jag en att göra lista. Tycker inte jag kommit så långt på den men hur konstigt det än låter så har jag fått gjort mycket arbete. Vi kan ju titta på den nu när jag tar en paus med familjen 😉 .

 • Bensinlukt KLART – Fixat nya slangar, ny runtslagningsventil, Rengjord och målad tank 
 • Växellådsöversyn PÅGÅENDE – Min gamla låda var skrot, ny beggad fixad och genomgången av Jaan Tolli. Uppfräschad växlingsmekanism. Väntar på montering i bilen.
 • Framdämparöversyn KLART – Genomgångna av AVO i UK, är hemkomna och monterade
 • Se över Kopplingshydraulik PÅGÅENDE – Renoverad mastercylinder, monterad och systemet luftat. Vevaxeltätning bakom svänghjul bytt. Transaxelrör återstår att montera. 
 • Bogseröglor EJ PÅBÖRJAT 
 • Lösa dimljustrasslet EJ PÅBÖRJAT – Mnja, har ju filat lite på jordpunkten bak
 • Huvpinne EJ PÅBÖRJAT
 • Regnskydd till snorkeln EJ PÅBÖRJAT 
 • Oljetempmätare EJ PÅBÖRJAT

Extrapunkter som inte heller har börjats på:

 • Tornstag
 • Få igång elbackspegeln

När jag kommer i gång igen är tanken att jag ska beta av resten 😉 .

Detta inlägg publicerades i Mek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s