Bantad Racingskola

Ja, lite hastigt och lustigt blev det en Racingskola igen. Under rådande förhållande så var det inte så förvånande att det var få deltagare som gick kursen i helgen. Det var gott om instruktörer och jag kunde slappna av som stödinstruktör. Riktigt bra, för jag kunde åka med samma elev i min grupp flera gånger och dessutom hinna med att åka med andra elever. Det var i vanlig ordning riktigt kul även om vädret kanske inte var det bästa.

Fick förmånen att köra en elevs Toyota MR2 W30 i demonstrationssyfte 😉 .  Trots aningens fel däck så var det en förbaskat trevlig körupplevelse. En gåta varför de inte är mer poppis. Kollade lite snabbt och verkar som man skulle kunna få in den i Roadsport C 😉 i vilket fall är det en riktigt kompetent banbil 😀 .

Så fick jag assistera Anders Schildt i övningen rullande start. Han kör BMW M2 och när starten gick blev det riktigt kul. Jag har åkt M2 tidigare med en elev som körde riktigt bra men då rörde det sig om städad körning. Nu var det då Mr. Sideways som spakade, van vid combatkörning med en Healy i historisk racing. Det visade sig att bilen reagerade väldigt restriktivt på hanteringen. Det bar iväg och det lät fint och det gick stabilt men förarens körkunskaper fick inte lysa 😦 . Gissningsvis så behöves lite mer kunskap i hur att konfigurera elektroniken för att tillåta hederlig häl/tå och manuellt kunna rida ut en power slide. 

Min egen 320i Touring användes väldigt sparsamt under dagen. I övrigt var det härligt att verkligen få möjlighet att se eleverna växa under dagen. Denna grupp var verkligen städade (nästan åt det försiktiga hållet). Med andra ord kan man vara trygg om man hamnar på startplattan med någon av dessa. Lycka till och välkomna till racingens fantastiska värld! 😀

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s