Hur blev det med nytändning?

Foto: Ronny Persson

Ni har säkert läst mitt svammel om nytändning och fas 2. När jag blev pappa och bilen behövdes repareras kunde jag inte göra mer än fundera. Nu när jag börjat köra igen så kan jag inte låta bli att reflektera över min situation som den faktiskt blivit. Till att börja med så är det inte mycket som händer med fas 2. Jag har helt enkelt inte tid och pengar för att ha önskad framdrift i vidareutvecklingen av räsern. Så det får ta sin tid.

Vad jag inte räknat med är hur annorlunda min inställning är. Innan brytpunkten, smällen på Sturup 2014, var min racing väldigt organisk. Då körde jag det jag kunde och jag ville få så mycket upplevelser som möjligt. Min egen körutveckling byggde mest på att jag körde och fick erfarenhet.

Nu är det faktiskt bra mycket annorlunda. Tror inte att jag någonsin varit så systematisk som nu. Jag försöker få svar på hur mycket jag använder mina däck genom att mäta däcktemp. Jag tror heller inte jag studerat mina loggar så intensivt som nu. Dessutom funderar jag mer på kommande körningar som mental förberedelse. Även om det har hjälpt så har det inte räckt hela vägen. Just nu ligger jag ca 2 sekunder efter var jag borde vara och jag står inte ut med tanken att vara lika långsam som tidigare. Mycket av detta beror på rattrost och att jag gått upp i slicks. Just ändring av däcktyp har fått mig att ramla tillbaka och jag få nästan börja om för att lära mig hantera däcken. Nu är det tydligt att jag inte utnyttjar bilens kapacitet så metoden jag använder är att vrålköra för att dels hitta gränserna och dels för att vänja mig med högre tempo. Den strategin verkar funka men jag har fortfarande en bit kvar. Körteknioskt behöver jag även jobba på inbromsning/instyrning och min feghet (märks i snabb kurvor 😉 ).

Alltså är faktiskt min högsta önskan mer körning då jag verkligen vill träna. Jag gissar att detta är ett resultat av mina knappa resurser men det känns bra att ha rätt fokus. Så drivet att bli snabbare är vid liv. Back to basics helt enkelt 😀 .

Detta inlägg publicerades i Krönika. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s