Årets första körning – Racingskolan

Tiden går fort och mitt var det är står man där på Knutstorp igen 😉 . Det var ju Racingskolans vårkurs som avklarades i helgen och jag fick åter igen förtroendet att vara instruktör 😀 . Extra kul att se Fredrik Moberg på plats då han har varit den som inspirerat mig att bli en del av kursen. Det var hela 28 deltagare på kursen vilket är väldigt många, det resulterade även i att vi instruktörer fick 6 elever var (mot normalt 4). Men det gick bra det med och extra kul var det att se startövningar med hela fältet 😉 . Jag kan inte sluta tjata om det men denna kurs har ett fantastiskt bra upplägg med många moment som man har oerhörd nytta av att fått uppleva innan ”skarpt läge”.

Bodil hade fått sig lite oljeservice en vecka tidigare och sommardäcken åkte på strax innan kursen i samband med en välbehövlig tvätt. Den gamla BMW:n brukar inte behöva slita så hårt på banan men gruppen jag hade kunde hålla bra tempo så det blev inspirerande och kul körning på ”följa-john” passet 😀 . En annan kul uplevelse var att åka med en elev som körde M2. Han kunde hålla bra tempo, så pass att Michelin Cup 2 däcken fick jobba och jag hade fantastiskt kul 😀 . Otroligt kapabel bil kan jag tillägga, det finns inte mycket mer man kan önska från denna typ av bil. Sedan fick jag uppleva min första avåkning i passagerarsätet. Gruppens yngsta elev körde Bertone Alfa och jag satt bredvid och instruera för att få till en mer harmonisk körning. Det blev bra och flytet infann sig men också även tempot. När vi går in i vänstern efter hårnålen har jag ett leende på läpparna då bilen driver härligt på bakändan. Jag hinner precis tänka ”..men han är bra 14 år” och bilen vänder runt med en färd ut på gräset. Han hade med andra ord inte nog med erfarenhet att hålla den på lätt drift genom kurvan. Inget allvarligt inträffade mer än en lätt chockad elev och leriga hjulhus. Lite taskig kombo med en 60-tals alfa och en oerfaren pilot är något jag lärde mig att hålla bättre koll på i fortsättningen. Tack och lov fick han ett par varv innan dagens slut så snurrningen inte blev det sista minnet från kursen.

Oavsett hade vi en strålande dag och riktigt kul var det. Önskar alla elever lycka till i kommande racingkarriärer och med tanke på det goda uppträdandet så kan det bara bli bra 🙂 .

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s