Snickarglädje

Ja, så var det utmaningen kring hjulinställningen. Har tidigare försökt mig på det men mindre bra resultat. En del var ju att man inte hade koll på hur det funkade och dels att förutsättningarna inte var rätt. Det senare klurade jag lite på och skred till verket att skapa verktygen som jag behövde. 2 rätskivor för referens var ju bara att köpa sedan tillverkade jag 4st pallbockar i trä. Kompisen Jocke hjälpte mig såga till bitarna och nu kan bilen stå på egna hjul samtidigt som man kan komma åt hjulupphängningen.

Detta har visat sig bli en lång process men jag har tagit de första stegen i att begripa bakvagnen. Jag kunde konstatera att justeringarna i princip bottnar så jag behöver ett par sessioner till för att få kläm på det. Ena sidan hade lossnat i justeringarna efter Ljungbyhed så det var den jag fokuserade på att få lik den andra sidan plus att att den nu är fastspänd. Metoden jag använder har jag tankar på att dokumentera och dela med mig av.

Ja så här jag fått lite lackat, i sig en dråplig historia men nu finns det lack på bakskärmen och huven. Tyvärr behöver huven få en omgång till men det får bli senare. I vilket fall har den begåvats med spolarmunstycken. En tragisk upptäckt är att jag sett att ett par av mina dämpare fuktar olja 😦 men det får gå lite till.

Nu är bilen preppad för årets backtävling. Jag väljer att köra r-däck istället för slicks. Tänker att får man inte upp tempen kanske typen inte har så stor betydelse. Däremot är det mina korta 15″ vilket gynnar accet vilket är mer utslagsgivande. En provtur fick mig att komma ihåg hur väl bilen svarar på utflyttade hjul dessutom är hjulen såå läckra på bilen 🙂 .

Det här inlägget postades i Mek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s