Plastic Fantastic

Ni kanske kommer ihåg den där plasthuven jag klyddade med tidigare? Jag gör det i alla fall 😉 . Fick en kväll i garaget med hyresvärden (grym erfarenhet och hjälpsam) och kladdade plast. Inte ofta jag gör det men jag blir lika förvånad hur lätt det är att jobba med glasfiber. Vi fick i.a.f. dit gångjärnsinfästningarna, gälarna för luftutsläppen och även huvlåsen åkte med. Får se hur det blir när det härdat. Om jag nu får chansen att få mer färg på bilen så åker huven också med 😉 .

Hade faktiskt en tidigare session i garaget där jag ägnade mig åt buggfix. Ja, jag kallar det så, kanske lite skadad från min yrkeserfarenhet med mjukvara. Bugg är för mig när systemet inte beter sig som förväntat. Detta är lite skillnad mot ett fel där systemet inte fungerar. Min bil fungerar och på det stora hela är den inte trasig. Däremot finns det några grejer som inte är helt ok med bilen och som jag stört mig på att det inte lirar som det ska. Nu har jag lovat mig själv att få dessa fixade.

Efter tävlingen på Ljungbyhed hade jag ett klapprande/klonkande i vänster framhjulsupphängning. Inget som störde min framfart, men fortfarande irriterande. Lyckades faktiskt få det avhjälpt. Verkade som det var glapp i fjäderbenet för jag spände var skruv jag kunde komma åt på fjäderbenet och det blev bättre.

Sedan lyckades jag med konststycket med att köra av oljetempmätaren under tävlingen. Den fungerade men satt löst och fick provisorisk fixeras med silvertejp. Efter lite svordomar en fredagskväll så satt mätaren fast på plats igen.

Sedan var det pinsamma att bilen hade tappat halvljuset. Det hade helt enkelt slutat fungera. Fick dra mig till minnes och googla för nog var det så att ljusknappen kan ge det fenomenet. Grävde i mina lådor och till min förvåning hittade en. Provade byta och sen hade jag ljus igen 🙂 .

Det finns ett antal andra buggar i bilen som jag ser fram mot att lösa men det får vänta för nästa aktivitet är SvenskSportvagnsmeeting. Inget körande men däremot som funktionär. Så se till att inte missa årets event du heller 😉 .

Detta inlägg publicerades i Mek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s