Anmäld till MSCC KM 2018

Jodå, har kommit så pass långt att jag vågat anmäla mig till årets klubbmästerskap. I helgen spenderades ett par sena kvällar i garaget. Karossen monterades ihop och sista bitarna i servicen avklarades. Sedan var det där med hjulinställningen. Även här snålade jag på arbetet och det fick bli en grovkoll av vinklarna. Till min lycka kunde jag konstatera att bägge bakhjul pekar inåt vilket gjorde att jag valde att inte pilla vidare. Ena bakhjulet har hysterisk camber men det får vara så första tävlingen. Har börjat fixa med utrustning så man kan ta tag i det själv och det ser lovande ut.

Så det blev uppstart och oj vad det var länge sedan. Bortskämd med bruksets M54B22 (rak BMW sexa för vanliga dödliga 🙂 ) med silkeslen gång så blev det verkligen ovant. Nojig efter olje- och rembyte så kommer frågorna, ska den vibrera så, viner den inte lite väl mycket, skall det knacka på det viset? Sen, hur var det man luftade? Men den fick gå på tomgång tills fläkten löste ut och allt verkar stabiliserat sig. Jag har glömt min maskin, stor fyra med lättat svänghjul så den går lite hårdare men rätt mycket rappare i gasresponsen, tänk vad lätt man glömmer.. Sen gav jag mig på besiktningkoll. Ni vet, att varningstriangel finns, att tuta, vindrutespolare och lampor funkar. Ena framblinkersen behövde en stunds övertalning för att vakna till liv. Så jag lämnade garaget hyfsat nöjd och ser inga större hinder på den fronten att rulla till besiktningen och därefter köra tävling 😀 .

För att göra det extra spännande ligger min familj just nu med magsjuka, frågan är om jag klarar mig eller om det blir DNS? Fortsättning följer…

Detta inlägg publicerades i Mek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s