Rivstart på 2018

Jovars, semester brukar göra gott särskilt när det öppnar upp möjligheter till garagetid 😉 och märkligt nog blev det förmiddagspass, troligtvis tecken på småbarnsförälder. Således har det blivit lite produktivt arbete utfört. Men i vanlig ordning inte helt smärtfritt. Ållrajt, framskärmarna är nu färdigmodifierade. Tog upp hål bakom hjulen också, brukar vara en bra lågtryck zon och bra för luftevakuering 😉 . Det bästa är att det blir coolt. Om jag nu inte skriver det här hade nog ingen lagt märke till det men det ena hålet är ett par cm längre än det andra 😦 . Ett misstag som jag kommer störa mig på men som i verkligheten inte kommer ha betydelse.

Provmonterade min införskaffade extrafront. Samma utseende men från en senare årsmodell och upptäckte att den inte riktigt har samma infästning som den som sitter på min bil. Det löser sig nog, tanken är att den nya skall med på lack, när den monteras är en annan historia. Det ha lite att göra med att jag vill flytta oljekylet och nu har jag fått många ideer. Provade även att montera lamplocken som legat på hyllan i många år. Men givetvis lyckas jag spräcka plasten 😦 , jag är inte riktigt van att borra i polykarbonat. Så den modden får skjutas på framtiden.

Nu har jag kommit till det tråkiga jobbet. När frugan och jag monterade plastskärmarna för många år sedan såg jag att det var antydan till lätt rostangrepp precis vid dörrposten där skärmen monteras. Som det var på den tiden så fanns det inte tid att åtgärda då vi var  mitt uppe i stressmek för att få bilen startklar. Nu har jag lovat mig själv att fixa det om jag ändå är där och pillar (igen). Har redan börjat arbeta bort angreppet, tack och lov är det mest kosmetiskt. I vilket fall kommer jag sova bättre om man vet att man tagit tag i det 😉 . Höll nästan på att glömma min plasthuv. Den vill man också få lackad och således i behov av förberedelse. Ganska fiffigt har den blivit tejpad med en kolfiberliknande folie. Dock tilltalar det mig inte rent estetiskt, därför spenderade jag en stund att dra bort folien. Huven kommer bearbetas ytterligare men det blir en annan dag 😉 .

 

Detta inlägg publicerades i Kaross, Mek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s