En fin avrundning

Det blev faktiskt en riktigt bra avslutning för Bodil på Knutan. För egen del var det klockrent. En semesterdag mitt i veckan med minimal risk för kollision med andra sociala event 😉 . Sedan att man hinner lämna huset innan resten av familjen har hunnit vakna känns tidseffektivt. Dessutom var det halv dag så det fanns möjlighet att sluta upp för andra familjeaktiviteter efter 😀 . Så det var fråga om Los Machos Society körning med Open pit från 09:00 till 12:30. Nu hade man ju lite nojja att något skulle haverera så inställningen fick helt enkelt bli att ha kul och köra så hårt som samvetet tillät 😉 . Tydligen har man ett rymligt sådant..

Efter avklarad förargenomgång tog jag det lugnt och kom först ut 09:15. Började med ganska bra attack direkt. Knutan är ju som att komma hem och det slog mig att jag nog inte kört där sedan 2014. Bilen är rena slagskeppet, men ett följsamt sådant. Snart börjar man till och med öva bromsteknik i slutet på rakan. Kör trixet tidig broms, typ 100 skylten, för att vänja mig med pedaltrycket och sedan släppa upp för att gå in djupt med broms. Rätt trixigt kan jag säga. Det är under detta pass jag sätter den snabbaste varvtiden 1:21,2 . Efter 20 min tycker jag det är dags för en paus och går in. Bodil visar inga krämpor förutom rejält med bromsdamm får framhjulen. Nu är man tvungen att kolla loggfilerna med datorn man har med sig 😀 . Inte för att det har betydelse utan mer för att det är coolt 😉 .

Det blir ett långt uppehåll för att gå runt och kila på andra bilar och prata med vänner. Under passet var det 21 grader och solsken så man ville njuta av vädret också. Ungefär vid 10:30 sitter jag i bilen igen. Liksom det första passet är det ganska fritt och det är väldigt bra disciplin på de som kör. Det går väldigt bra och jag noterar att växelvalen är annorlunda från räsern, lite flashback från mina första varv på banan för sådär 20 år sedan 😛 . En annan kul grej är att jag har bra ratthållning och jag andas. Styrutväxlingen är riktigt bra och det går tom att hålla ”kvart-i-tre” även i hårnålen, funkar inte med Porschen utan att slå knut på sig. AC hade Need For Speed fixat och det var skönt att ha den, temperaturen ute hade nu stigit till 24 grader. Inga större förbättringar i bromsteknik och min PerformanceBox visar 1:22 tider så det går inte fortare. Börjar efter en kvart känna lite svampighet i bromspedalen så jag beslutar att köra in och då hör jag skrapljud. Kanske lika bra för jag känner faktiskt svagt illamående, jag tar det som ett tecken på att min fysik inte är som den borde vara. I vilket fall ställer jag bilen efter en riktigt kul körning och noterar att det ryker ur bromsarna…

Ingen ide att köra vidare. Antagligen har jag kört slut beläggen fram men av någon anledning har inte slitagevarningslaman tänds. Hade ungefär drygt hälften av beläggen innan jag började. Men nu kunde gå runt och vara social. Fick en härlig kommentar att bilen har ett härligt stuk på banan med barnstol och Mumintrollsolskydd från MAX 😛 . Sedan pratade jag med Staffan som kläckte ur sig att han nog behövde lite utveckling som förare. Jag som verkligen diggar hans hemmabyggda Porsche 356 med Volvo mittmotor, tvekade inte och erbjöd mig att hjälpa honom. Så snart satt jag som passagerare och hade t.o.m. tagit med min logger. Fantastiskt fint bygge. En sak att gör något snyggt men denna var riktigt stabilt byggs för banåka 😀 . Jag tyckte han körde bra men några tips kunde jag ge honom. Det verkade uppskattat och jag hade kul 😀 . Efter ett par hamburgare så begav jag mig hem till garaget.

I garaget kunde jag konstatera att jag verkligen kört beläggen till sista slicken. Någon millimeter kvar på några ställen och lite skrap ner på metallen. Bytte klossarna (de nya hade jag med mig till banan) och kunde notera att proben vid klossen hade smält ihop fullständigt, kanske därför lampan inte lyste..

Tusen tack till arrangörer, funktionärer och deltagare för en underbar dag på min hemmabana. Bättre avslutning för Bodil som vikarie kan man nog inte få 😀 .

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En fin avrundning

  1. Goran skriver:

    Köra race med barnstol och solskydd är hard core. ;-D
    Alltid kul att läsa dina berättelser. Keep em coming.
    Med vänlig hälsning,
    Goran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s