Förberedelser – mot- och framgångar

Som ni säkert noterat har jag pimpat upp bloggen med en nedräknare. Det tyckte i alla fall jag var coolt. Dessutom summerade det lite känslorna inför årets första körning, förväntansfullt och spännande. I vilket fall har jag slarvat med inför rapporteringen så det tar vi nu.

Alltså, Bodil skulle preppas inför körning. Blev inte som jag förväntade mig. Servicen avklarades helt enligt plan. Men så hade jag tidigare fått en kommentar på besiktningen att bromsslangarna började visa tecken på sprickor 😦 . Så det låg ett par nya att montera och eftersom det var dags med bromsvätskebyte så var det i sin ordning 🙂 . Men när jag skulle ge mig på att lossa de som satt på upptäckte jag att kopplingarna var i uselt skick 😦 . Så jag började undersöka slangarna lite nogrannare om byte verkligen behövdes. Det behövdes inte alls 🙂 . Hur fina som helst, däremot var rostskyddet som smetats på lite sprucket, för den som undrar. Ok, så då var det bara att byta vätska. Hade en oöppnad burk stående. Vad jag inte räknat med var att det var räservätska 🙂 . Så, en hyfsat enkel operation men nog tusan ska det trilskas där också. Knäcker en luftningsnippel 😦 . Men som tur är att vätskan nu bytt och det läcker inte. Så det får duga till denna gång 😉 . 

Nu är bilen packad och redo. Nog tusan skall det strula här med. Provar koppla upp Performanceboxen och lyckas smälla säkringen tiil cigguttaget 😦 . Efter ett par säkringsbyten kunde jag kontatera att kontakten inte var helt frisk. Men har lyckats reparea den 🙂 . Hoppas det håller. Så nu skall jag äntligen få köra. 2 saker skall testas. Kolla loggfiler med dator på plats. Lite tufft är det allt 🙂 . Sedan skall jag öva bromsteknik. Jag SKALL trigga ABS 😉 . Det ser ut som det skall bli varmt i morgon. Jag tycker inte om att köra i värme 😦 . Gissa skicket på det bästa tillvalet på min bruxbil? Just det.. AC har lagt av…

Det blir nog bra det här….

Det här inlägget postades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s