Eddie Varvstopp – ett namn skapas

Tänkte man kunde dela med sig hur mitt nick skapades. Vi får då ta oss tillbaka till sent 90 tal där jag, som det heter, dricker kaffe och lyfter bidrag d.v.s studerar. Mitt umgänge är främst mina gamla vänner som jag lärt känna långt innan studierna på högskolan. Vi är en brokig skara där några jobbar, andra pluggar och någon är i begrepp att starta eget. I.v.f har vi en stående träff där vi träffas. Fredag efter arbetsdagen slut träffas man på espresso house mitt i Lund för att dricka ”svitt” och samla ihop veckan. Det brukade alltid komma ett uppslag för en aktivitet som tog resten av kvällen till anspråk. Men en sak var återkommande: spelkväll hos Jålle.

Det gick till så att vi hyrde Playstation, då pratar vi själva spelkonsolen tillika första generationen och till det bilspelet Gran Turismo (ibland även ett hojspel). Senare hade en av oss köpt konsolen. Efter uppdrucket kaffe begav sig vårat sällskap till sagde gentleman’s boning för att köra virtuell bil. Efter några kvällar kristalliserade sig ett riktigt tight upplägg, Honda Integra visade sig ge jämnaste förutsättningar för alla av oss och jag gissar att det var grand Valley som vi harvade (men kan ha fel).

Med kaffe och fefferoni som bränsle kunde vi kämpa natten igenom, sida vid sida, ena svordomen efter den andra. Efter ett tag så började psykningarna utvecklas. Min bestod i att inför starten, när motståndet försökte samla sig mentalt, hålla in gasknappen och vända mig om för att med en likgiltig min fånstirra på motspelaren. Vet inte om det var effektivt men det var uppenbart irriterande när min bil frenetiskt tuggade varvstopp i väntan på att startlamporna skulle avsluta sin sekvens. Snart var det någon som uppfattade mitt återkommande beteende och fällde kommentaren ”känner ni hann Eddie Varvstopp?”.

Storyn kunde slutat där men sedan föll det sig inte bättre än att man skulle hitta ett nick på internet forum. Då, i slutet på millenniet, liksom nu ville man dölja sig bakom ett fräsigt namn.  En del med drog till med namn som NoFear, Speedfreak, 2fast4u vilket jag tyckte var något överspänt. Betydligt roligare var det att regga sig som Eddie Varvstopp, lite mer avslappnat på något sätt. Resten är historia och namnet fungerar lika bra idag som då 🙂 .

Detta inlägg publicerades i Jag, Krönika. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Eddie Varvstopp – ett namn skapas

  1. swittakademien skriver:

    Hahahaha med stort leende och ett gott skratt minns jag detta som igår fast det var en evighet sedan om man kunde e-sporta med konsoll och noga utvalda fordonsspel så var vi några av de första.
    Den obligatoriska ”sviten” nu närmast k-märkt ., Detta får mig att villja samla gänget för en live sänd swittcast på något han o se vad som händer lol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s