Jag är inte duktig på gokart. ..

img_20161112_170253.jpg

Äntligen ett inlägg där det händer något 😉 .. För första gången på ungefär 5år tog jag mig i kragen och anmälde mig till gokartkörning. Det var med MSCC och som funktionär under året blir man bjuden på åkningen 😀 . Att det varit så länge mellan körningarna beror lite på att jag är inte så glad i gokart, känner mig inte riktigt hemma i fordon med för lite massa. Dock hävdar jag att det är bra träning så jag borde vara flitigare på de punkten. Denna gången var det riktigt trevliga omständigheter, många som kör KM var på plats och även familjen ville följa med, Linda har inte träffat mina kompisar på ett tag och sonen behöver lära sig att umgås med mina galna vänner 😉 . Inför körningen började man fundera på resultat. Jag ser mig inte alltså inte som duktig  på gokart, eventuellt kan man hävda sig på ett företagsarrangemang om inte för många säljare är med. I detta evenemang pratar vi däremot om folk som kör racing och många har övat med gokart. Vad som också blir intressant är att förarna inte bara är de jag har kört med i Roadsport C utan även de andra SPVM klasserna. Vi kör samma bilar så här fanns det ett fantastiskt tillfälle att mäta sina styrkor. För min del tänkte jag att placera sig i mitten borde vara ett bra resultat.

Så vi blev indelade i grupper och jag hamnade i en med bl.a. Henric M. (racingräv framgångsrik i SPVM Roadsport A med sin Seven), Bjarne C. (rutinerad förare kör Elise i Roadsport C) och Johan C. (944 broder i Roadsport A som slutade dagen som 2:a totalt). Första stinten var fri träning så det blev ut och se om man kunde producera något. Kul var att jag hade Bertil C. (Som jag kört med många gånger med i Roadsport C) och Anders A (vanligtvis körandes i Historic) som jag kunde ha som referens tidsmässigt. Fick möjlighet att ta rygg ett par gånger på de snabbare vilket hjälpte. Det slutade med retliga 29,122 som tydligen var 5:a av oss 7st i gruppen 😦 . Men det var mitt första stint med otrolig rattrost. Så jag var fast besluten om att förbättra mina tider för varje stint. En sak jag genast kunde förbättra var sittställningen, kom på mig själv att sitta som ryggskadade Vin Diesel när han kör streetracing på film 😉 . Jag var onödigt slutkörd efter passet 😦 .

img_20161112_213254Foto: Linda Persson

Andra passet var det kval och jag ville komma ner till 28,5 tider och diskuterade lite körteknik inför stinten. De snabbaste låg på 27 tider. Nu såg jag till att stolen var max framskjuten men hade ändå velat ha ratten lite närmare. Väl ute praktiserade jag det som diskuterades och jag hittade fler ställen att hålla fullt igenom. Nu var jag så pass fokuserad att jag använde boost knappen på rätt ställe 😉 . Så kul att se att de gamla KM knepen fortfarande sitter i. Kände mig nöjd min taktik och jag lyckades klämma till med 28.529, allt enligt planerna 😉 . Fortfarande inte så mycket bättre i gruppen men tydligen räckte det till 4:e startplacering i B-finalen. Jag hade sneglat lite på kompisen Pontus F. I hopp om att hamna i samma final. Men han hade lyckats ta sig till A-final 😦 .

Så vart det tävling. Rullande start och så skulle man in i depå 2 gånger på racets 18 varv. Kul upplägg 😀 . Starten gick och det började med jakt. Snart blev det riktigt tajt racing, hade man haft längre tånaglar hade man känt bilen framför 😉 . Med depåpassering blev det lite förvirrande, ett tag tyckte jag mig se mig som 2:a. Nån gång blev jag omkörd och en annan körde jag om. Var i.a.f nöjd med min depåstrategi och lyckades faktiskt klara mig utan besvärande trafik. Nån gång blev jag för ivrig och fick stoppsladd men jag kom slutligen i mål med 4:e platsen i behåll 😉 . Tiderna var inga höjdare, mycket runt 30 och som bäst 29,050 😦 . Men det brydde jag mig inte om, hade fått fajtas rejält och det är ändå det roligaste. Att samtidigt köra så hårt man kan och vara blixtsnabb i reaktionerna för att utnyttja varje situation till sin fördel och lugn nog att inte överköra så man tappar tempo. Det är hur kul som helst 😀 .

Så jag kunde konstatera att man är nog näst bäst i sin klass. Mitt i fältet kan jag tycka är ok med mina förutsättningar och med tanke på vilka jag tävlade mot. Några andra reflektioner är, som jag skrivit innan, att min kondis är kass, det var så illa att jag hade träningsvärk dagen efter 😦 . Däremot är denna typen av körning riktigt givande som övning (att man sedan få kämpa med vänner är extra kul). Något som slog mig i efterhand var bilarna, vi körde på Gokart City i Malmö vars vagnpark är elbilar. Det var helt ok att köra elbil på bana. Diggade kraftleveransen, tyvärr är hyrkartar slöa men det gav en fingervisning i.a.f. Likaså var de uppsatta perfekt med ”motorbroms” (antagligen återgenerering av energi till batteriet) så det var väldigt naturligt att ligga och köra på gränsen 😀 . Så en elbil är nog inte så dumt att köra aktivt med 🙂 .

Som avslutning vill jag visa er en bild på mina luftiga hålfotsinlägg, vad de har med saker att skaffa tar vi en annan gång 😉 ..

20161113_131629.jpg

 

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s