Jag är sportbilsentusiast, en konstig sådan…

img_20160803_135232.jpg

Nu känner jag mig som ett riktigt ufo, fullständigt utanför världen och malplacerad i verkligheten. Nu är det inte för att jag saknar en fejsbok konto och följaktligen inte existerar på riktigt. Snarare är det för hur jag upplever mediatystnaden från alla fantastiska bilevent som pågår överallt. Är det bara jag eller har jag missat något fundamentalt?

Ok, jag är ju så pass till åren komna att när jag började så var det inte mycket sossialamedia att tala om, inte heller var det lika mycket banåka att orda om. Sedan var det rätt bökigt att fånga och dela bilder (även rörliga). Rejsa.nu var ganska bra för där var nördar som jag som skrev och delade material.

img_20160802_232023.jpg

Idag, något decennium senare, har vi smarta telefoner, gopro, instagram, youtube och mycket annat att dela upplevelser med. Dessutom finns det hur mycket körning som helst att vara med på. Det här det börjar. Jag har vänner runt riket som kör på event som jag tyvärr inte kan vara med på. Så för mig känns det naturligt att följa race live via amigoo när vänner kör. Sedan kammar jag rejsa efter racerapporter och även klipp från youtube om det finns. Som ni förstår är detta för mig mer givande än att kolla F1 😉 .

img_20160806_094010.jpg

Det är ingen hemlighet att jag är en fan av Speedhunters och Perolicious, detta för det enkla konceptet att med bilder och text skildra event. Förvisso har skaparna både hög kompetens och riktigt fin utrustning men visst kan man göra liknande själv. Och här kör det ihop sig. Det verkar som likasinnade inte vet hur att dela med sig om bilupplevelser. Rejsa har tunt med eftersnackstrådar och på instagram är det bara bilder på kroppar, bebisar, mat och trädäck. Det finns lite hopp på Youtube dock är det uteslutande medåkarfilmer. Därför undrar jag var bil folket gömmer sig?

img_20160806_155006.jpg

Nåväl, jag får väl föregå med gott exempel och bjuda på bilder från senaste eventen jag varit på. Även om jag bor ett stenkast ifrån så är det sällan jag kommer till tisdagträffarna på Vikingatider men nu hände det. Sedan behövde jag liten dos av motorsport så jag hjälpte till med backtävlingen i Minnesberg och fick träffat kompisarna i MSCC. Ni som följer mig på Instagram känner igen bilderna 😉 .

Detta inlägg publicerades i Krönika. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s