Klassiskt nattmek

20150731_221611

Klockan 9 en fredagskväll, nu skall allt ihop igen…

Det var riktigt länge sedan som jag hade att ett maratonmek. I vanlig ordning blev det ett resultat av tidsoptimism. Skulle ju byta vevhusventilation och jag gissade att de nog borde klaras av på sådär 8 timmar. Kom till garaget vid 2 snåret på fredagseftermidagen, vid 8 på kvällen hade jag fått av allting och kunde plocka ihop bilen igen med fräscha prylar. 12 timmar senare kunde bilen rullas ut ur garaget 😦 . Det var riktigt krävande, inte för att det var komplicerat men det var hela tiden saker som inte satt i vägen, satt fel, inte ville lossna, hamna i rätt läge vilket höll på att driva mig till vansinne 😦 . När det är bruksbilen man mekar med så måste den fungera om man skall ta sig hem så det var bara att bita ihop och få jobbet klart.

 

20150731_201712

Denna trötte stackaren hade tydligen lagt sig på insugningsröret för att vila permanent. Inte riktigt synen jag hade förväntat mig och Nej, det är ingen passagerare som följer med till Ringen.

Det jag tröstar mig med är att vevhusventilationen, ventilkåpspackningen och packningen till oljefilterhuset är bytt. Bodil fick även ny olja och ett oljefilter så nu skall hon vara redo för roadtrip 😉 . Jag har även sparat sådär 10000:- på att ha gjort jobbet själv, vilket också känns bra. Sedan blev jag lite nostalgisk runt midnatt när jag drog mig till minnes om de nätter när Klemens behövde liknande uppmärksamhet 😀 , det var lite motivationshöjande. Det tråkigaste var att jag inte var i skick att vara med som funkis på MSCC backtävling i Minnesberg 😦 .

20150730_123126

Hur gick det med bakvagnsbussningarna. Jodå, ”toebussningarna” i bakvagnen byttes tidigare i veckan. Sedan vart det en trip till Euromaster igen som lyckades få till hjulvinklarna. Sedan hittade jag ett par bättre begagnade Michelin på Blocket. Åkte och hämtade dem och fick de monterade. Måste säga att Euromaster på Lundavägen i Malmö är något exeptionellt, Kim (och hans kollegor) är ett föredöme för oss kunder som kör bana. Sedan är det kul att träffa likasinnade när man får bilen omhändertagen 😉 .

Detta inlägg publicerades i Ringen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s