”Garage makeover” – ett äkta blogginlägg

20150130_203718Ett stökigt garage att börja med..

Vad är en blogg utan ett inlägg om en vardaglig syssla som luktar präktighet och självgodhet? Nu har även jag chansen 😉 . Efter har surfat runt och tittat på bilder på riktigt fina garage så skenar drömmarna iväg. Men som vanligt missar jag det mest uppenbara, mest för att det man tittat på i princip är ouppnåeligt. Jag har bilen i ett garage, då är jag redan halvvägs på väg så varför inte börja där. Även om jag nu hyr in mig i garaget så kan man ju optimera min yta för mina behov och preferenser. Så jag skred till verket efter att jag länge funderat på hur jag ville ha det. Passade ju bra nu när Klemens var borta.

20150130_203751Mycket prylar men kanske inte på rätt ställe..

Ni som läst mina inlägg och träffat mig vet att det är med präktighet och självgodhet inte är mina starka sidor 😉 . Vi kan faktiskt säga; Äntligen tar jag tag i röran jag haft sedan jag flyttade in för många år sedan.  Visst ibland har det sett rent av anständigt ut efter att ha städat någon gång men det har mest sett ut som ”arbete-pågår”. Tror det har att göra med att jag inte har alls tänkt på det. När jag fick platsen så såg jag till att verktyg och förbrukningsvaror fanns på funktionella ställen, alla ”bra-att-ha” prylar las in där de fick plats. Under åren har det passerat mycket material genom garaget och bilen har haft högsta prioritet. För ett par år sedan började jag faktiskt rensa i garaget då helt enkelt inte fanns nog med plats. Saker har slängts, vissa saker har fått flytta hem till huset och en del har sålts av. Dessutom fick jag en otroligt fin verktygsvagn i födelsedagspresent för något år sedan, denna har bidragit till att jag har tänkt på det ergonomiska i min mekplats. Nu vet jag vad jag vill ha så tidpunkten är nog den rätta. Något jag märkt när jag tittat på fina garage är att vissa är otroligt fina uppställningsplatser men knappast någonstans man gör något med bilen i 😉 .

20150327_215127Hyresvärden monterade upp en hylla, jag slängde en del och körde hem med lite annat. Lite städning sen vart det riktigt bra. 

Tänker inte redovisa allt, mer kanske berätta hur jag tänkt. Första tanken är att inte ha något på golvet. Enkla anledning är att den ytan är guld värd. Den är inte liten heller och man kan lätt öppna bägge dörrarna helt när bilen står där eller t.o.m rulla runt verktygsvagnen. Den ytan är till för att kunna arbeta på. Det finns en arbetsbänk och hyllor och det är där man kan förvara prylar. Således har mesta arbetet bestått i att flytta grejjerna från golv till andra platser, sedan blir det snyggare när man får till förvaringssystemen. En annan bieffekt är att det blir lättare att hålla rent. Men det är ett garage vi pratar om, där kreativiteten får sitt lystmäte och magi skapas 😀 , då kan det hända att bli stökigt även i framtiden. Tror dock att jag kommer trivas ännu bättre när jag håller på 🙂 .

Det här inlägget postades i Mek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s