Avslappnad backtävling

Backtävlingen i Minnesberg är utav det intensivaste man kan köra. 900m och mindre än 30 sekunder ger inga utrymmen för misstag eller försiktighet. En gång i världen har jag vunnit tävlingen men det var då det, sedan dess har jag upplevt frustration och besvikelse. Denna gången var inställningen lite av Japansk karaktär, ni vet att hitta inre frid och balans å sånt tjafs. Vet av erfarenhet att detta är bäst, då blir jag inte frustrerad av motgångar och när det känns bra går det också fort.

DSC_0029

Nu var inte förutsättningarna bäst. Visst, jag hade bytt till mitt reservset Michelin som hade lite mer mönster än det förra. Likaså hade jag ryckt i hjulen i vanlig ordning och efterdragit lösa bultar. Dock har vi i semestertider börjat med husprojektet målning som tagit för mycket av min fokus på körningen. Så det fick bli därefter.. Nåväl, man kom iväg i tid på morgonen och det verkade bli en riktigt fin dag. På plats var det som vanligt många bekanta människor. Besiktning och förarmöte avlöpte i vanlig ordning. Vi fick även en rekognoseringsrunda innan tidtagningen började. Sedan var det bara att gasa på.

DSC01994Foto: Andreas Freed

Med 18 tävlande totalt och 8 i min klass så räknade jag med många rundor. Jag körde en försiktig första runda då jag vet att det inte är den snabbaste i.a.f. Sen ökade jag på lite nästa repa för att hitta vilka växlar att gå på. Sedan var det att öka efter varje gång. Banan var rätt bra lagd men den passade inte min bil. Tidigare träning på Ljunbyhed var nog nyttig för jag kände mig trygg med bilen genom hela banan. Vad jag inte räknat med var att bilens utväxling inte funkade. Man kunde köra på 2:an nästan ända fram till första chikanen men bara nästan. Likaså kunde man hålla 3:an stumt upp för backen, Nästan ända fram till chikanen. Jag valde att hålla växlarna och försöka optimera spåret. Två repor på raken lyckades jag skicka iväg en kon. Det berörde mig inte särskilt mycket vilket jag såg som ett gott tecken på min mentala stabilitet.

2014-08-04

Foto: Andreas Freed

Vid lunch såg jag att jag låg 6:a men hade ingen aning om resultatet efter dagens slut. Det var sekunder kvar till de snabbaste Eliserna i klassen. Dock hade jag vid lunch en önskan om att komma under 30 sekunder. Hade jag fått en repa till hade det nog gått. Tävlingen avbröts när åskknallarna hördes för att sedan följas av en störtskur. Nu har jag sett resultaten och det var snubblande nära, dessutom var varje repa snabbare än föregående. Oerhört stabilt men det räckte inte längre än till en 6:e plats. Nåväl, KM 2014 är ingen höjdare resultatmässigt för mig. Kul hade jag i.a.f. med en hel del härligt snack med klubbkompisar 😀 . En teori som bubblade upp var min Michelin, kan vara att de inte är optimala för mig i KM…

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s