Kör så det ryker

Nä, det är inget allvarligt och heller inget som gått sönder. Jag har åter igen varit på Ljungbyhed. Ursäkten denna gången var att träna inför Minnesberg där det brukar vara tajta konchikaner. PCS slalom cup är perfekt för att öva sånt dessutom behöver man en ganska brutal körstil för att få till bra tider. Så flygfältet fick man slita på ytterligare än en gång. Jag hamnade i R gruppen bland värstingbilarna så mina placeringar längst bak i resultatlistan gjorde mig faktiskt inte nedstämd.

DSC_0012

Första passet inleddes med en felkörning. Svänga, svänga, svänga, svänga… nej just det där skulle man inte svänga, skit också. Nästa varv gick bra, körde allt på tvåan men vändningen var ganska hopplös. Däremot fick jag könslan av att man kunde styra in lite tajtare med hjälp av gasen 😀 , härlig setup 😉 . Sen skulle vi klämma i lite till på sista varvet, det blev total upplåsning istället, valde att använda backen för att komma rätt igen och köra sista som träning. Banan är riktigt bra lagd, teknisk men inte för tajt. Vi detta laget värker det i min högerarm, saknaden av styrservo och snabbare utväxling gör sig påmind..

Lite lunch, sen var det dags för nästa pass, åter igen med 3 rundor. Man var taggad nu och hade beslutat mig för att ta vändningen på ettan. Men åter igen blev det upplåsning vid en av portarna. Ok, skärpning på andra rundan och det gick riktigt fint. Bra tempo och en bra vändning men på tillbakavägen när det känns som bäst låser jag upp en gång till med kraftig rökutveckling. Nu var det bara en runda kvar och allt annat än en felfri körning hade varit förkrossande, dock brukar det vara just då det skiter sig. Men det gick bra, ett riktigt anständig repa, typ 2 sekunder snabbare än det tidigare felfria 😀 . Så jag kände mig nöjd.

DSC_0009

Det var väldigt varmt så jag struntade i att använda övningsbanan. Efter körningarna ställde jag mig som konvakt med Otto.D. Solen stekte och vi hade fantastiskt trevligt. Det var många år sedan sist vi träffades och vi lyckades inspirera varandra med nya dumma idéer. Otto har en otrolig erfarenhet av transaxelporschar och han tyckte jag skulle kolla på mina bromsar. Jag tycker jag har bra bromsar men han hade ett ytterst bra argument, att förbättra känslan. Det är just det, att jag inte känner övergången mellan grepp och upplåsning, så man kanske skulle… 😛

Kul dag och däcken är nu utslitna och har nog lite bromsplattor så det får bli byte. Jag var faktiskt duktig tidigare i garaget och uppdaterade mitt mobilfäste. Lite snett blev det men det sitter bra nu.

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s