Klemens Veteranbil

Veteranbil, det är sånt gamla gubbar kör runt i. Ni vet den där fordonstypen som är från en svunnen era som förefaller fullständigt ointressant. Dock kan dessa bilar skänka en kortvarig munterhet som snabbt glöms bort. Nu sitter jag här som gamal gubbe med en veteranbil. Första tecknet fick jag vid påställning:

Ställ på ditt fordon
Steg 4 av 4
Detta är en bekräftelse på din anmälan.
Fordonet kommer att ställas på från och med den 14 april 2014.
Fordonet är inte skattepliktigt.

Andra tecknet stod på besiktningsprotokollet:

Senaste datum för nästa kontrollbesiktning 2016-04-30

Jag är faktiskt lite kluven till detta. Dels har det en del fördelar ekonomiskt och logistiskt. Dessutom tror jag fortfarande på plattformen. Däremot är jag för utveckling och nog borde man väl köra något modernare.  Ok, nog med kärleksfulla sneglingar på verkligheten, man kan ju tro detta är en seriös blågg 😉 , och tillbaks till den kliniska verkligheten.

2014-04-14 19.08.03

Besiktning

Bilen besiktades på YBB och av Peter i vanlig ordning. Något slitna transportdäck var plumpen i protokollet men den blev godkänd. Nu har man fått en spark i röven att fixa med transporthjulen. Sedan bör jag kolla spänningen på drivaxelbultarna… Denna resan började dock dagen innan. Fick hem mina packningar till bromsoken så de byttes. Ena oket hade repig kolv så jag letade i gömmorna och hittade en fin liggandes, otroligt att man redan har ett förråd med reservdelar… Bromsvätska och bromsklossar byttes också. Passade även på att nedgradera bakre krängaren från 18 till 14mm. Detta baseras på känslan av att bilen inte hade samma härliga bett in i kurvor på körningen på sista KM tävlingen, så vi provar.

mek04 004

Påskpillet

Som vanligt hade jag semester på påskveckan och besiktningsjoxet hade avklarats redan i början på veckan. Men lite mer skulle hinnas med. Mina martinistripes har ju inte varit komplett, bakstammen hoppade vi över p.g.a. rost. Nu några år senare är både rosten fixad och lacken härdad så det var hög tid att ta tag i det som stört mitt ordningssinne. Apelsinlacken polerades ner med Autosol, helt ruggigt vad duktig jag är på att lackera 😉 . Tråkigt bara att jag inte har tålamod för förarbetet för sliprepor och sjunkningar i spacklet förstörde ett nästan perfekt resultat. Stripesen åkte på och blev ganska bra det med (man skall dock inte kolla bakom nummerplåten 😉 ). Fick t.o.m dit en ny gummipackning till låset när jag höll på. Glad över framgångarna anmälde jag mig till alla deltävlingar MSCC KM och det är en vecka till första tävlingen…

Detta inlägg publicerades i Mek. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s