Tioårsjubileum!!

Idag har Klemens namnsdag. 2003 var jag i Vaggeryd och hämtade Klemens exakt på denna dag. Vi har alltså spenderat det senaste årtiondet tillsammans 😉 .

k4

Så 2003 hade jag jobbat lite på Tetra Pak och kunde äntligen skaffa en bil dedikerad för bankörning. Det var min absolut första Porsche och hade ingen aning vad man gett sig in på. Det som slår en nu 10 år senare hur annorlunda det var då. Jo, jag är gammal men det var faktiskt inte så länge sedan. Trots det var en dags bankörning med prislapp över 500:- betraktad som dyr, likaså tycket jag mina r-räck var dyra med listpris 1000kr/st och HANS hade bara F1 förarna på tv. För min egen del hade jag en del föreställningar som idag ter sig lustiga. ”Jo, varje modifiering på bilen skall göras så man kan bygga tillbaka till original.” ”Att köra racing är svårt och komplicerat.” ”Jag skall göra bilen färdig.” Det intressanta är att jag ser andra ha samma ideer och kan säga att allt det där är nonsens.

DSCF0708Foto: Simon Ivancev

Så vad hände? Pär Hylander skickade ett PM på rejsa och frågade om jag skulle köra KM1 2004 med MGCC (som det hette då). Tanken hade inte slagit mig att slänga mig ut i tävling men det blev debuten för mig på bana med Klemens. Tror min mentalitet ”varför inte” har fått mig att prova nya grejer. Sedan dess har det blivit 61 körningar, 37 racehelger, 8 Svenska permanenta banor och 2 Norska. Utöver bana har jag provat på konbana, flygfält och backe. Bilen fick vagnbok och haft starter i SPVM och Porsche Sports Cup. SSM var ju en fantastisk tävling att köra och ha tävlat utomlands (Rudskogen) känns ganska stort att skriva. Dock är nog den mest emotionellt betydande körningen den för barnen på MinStoraDag. Jag tror den främsta anledningen till att jag fortsatt med detta är alla fantastiska upplevelser och alla underbara människor man lärt känna. En kul sak att nämna är Rolf Osbeck som kom fram och hälsade på mig vid ett tillfälle. Namnet kanske är bekant för vissa men för min del var det kul att träffa bilens första ägare 😉 .

DSC_0142

Bilen då? Jodå det ligger nog 100 000:- i den vid det här laget. Det dubbla får man lägga till om man skall räkna med allt underhåll 😉 . Det har varit en resa som jag lärt mig kolossalt mycket under. Alla säger att man inte skall bygga en bil, man köper en. Det håller jag absolut med om. Det blir inte billigare och det tar hysteriskt lång tid. Jag ångrar dock inte att jag gjorde det, men med den erfarenheten jag nu har, så hade jag bara gjort om det på emotionella grunder. Köpte bilen för att kunna ha möjlighet att köra mycket men nu i efterhand hade det nog varit bättre med en bil med 5kg/hk så man kunde vara konkurrenskraftig i 2 klasser 😉 .

IM000918.JPG

Så är det slut nu? Nä. Har man byggt och kört samma bil i 10 år så blir det svårt att skilja sig från den. Nu är det så med racing att saker slits så nu går jag in på ”andra varvet” så en del saker behöver bytas ut. Samma sak känns det som att det går att köra fortare med materialet. Sedan är plattformen bra och vill jag vidareutveckla finns alla möjligheter. Jo, jag vill pröva köra något annat också men min nuvarande situation i livet gör att jag är oerhört glad att jag fortfarande har möjlighet att köra med Klemens. Så nu skall vi se vilka roliga upplevelser man kan få de kommande 10 åren…

Detta inlägg publicerades i Jag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tioårsjubileum!!

  1. Simon Ivancev skriver:

    Fantastiskt att det gått 10 år Eddie! Jag var ju med och handla Klemens den där regniga vinterdagen och sedan rejsade vi ner för E4 an. Roligt att läsa om din resa och upplevelser med Klemens.
    Men vad hände egentligen med Lundstedt?

  2. eddievarvstopp skriver:

    Ja det var ju riktigt ”bad-ass” att krama ut 220 knyck ur den på vägen hem. Lustigt nog har jag inte upprepat toppfartsförsöket….
    Lundstedt ligger och tar egen sig i en flyttkartong någonstans i gillestugan skulle jag tro,.. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s