Kränger vidare

Förra fredagen var det tänkt att jag skulle få fart på mitt nya experiment. Det gick inget vidare och jag kunde konstatera att det är svårt att skruva Porsche när svetten rinner in i ögonen. Nåväl, nog skulle det bli skruvat. Min kära Linda har fattat tycke för att vandra och tälta i naturen, dock är jag av en annan uppfattning. Däremot vill jag gärna uppmuntra henne till att göra det hon tycker om och påpassligt nog har hon en syster hon kan få sällskap av. M.a.o. blev jag gräsänkling i ett par dagar och den naturliga hemvisten blev då givetvis garaget.

2013-08-01 19.33.41

Jo, såhär va: ett väldigt enkelt sätt att få styvare krängare är att flytta infästningspunkten så den sitter direkt på fjäderbenet (om det nu inte redan gör det). Så det var det jag skulle fokusera mina smideskunskaper på. Således tillverkade jag 2 klämmor att sätta på fjäderbenen och för att skruva fast stabilisatorstagen i. Fästet är byggt av rörstump och avgasklämma. Droplinken kommer alltså från Seat Alhambra/Ford Galaxie och är 20 cm långa. Min inspirationskälla har varit den GT3 som garagegrannen inte fått ihopa, så där man kan se att den liknande lösningen där använder en 18cm droplink. Min Mad-Max krängare behövde givetvis modifieras med nya infästningshål varpå den nu verkligen inte ser klok ut.

2013-08-01 20.20.01

Nu är detta en prototyp för att se om det fungerar. Det som kan vara bekymmer är det övre fästets rörelse och hur det påverkar krängaren. Sedan är det även den klassiska frågan om fästet håller, jag har ju kört sönder ett par genom åren. I.v.f. verkar det gå bra med bilen på pallbockar och det skall provköras lite innan hårdtestet på knutan till helgen. Om allt lirar som tänkt är det stor sannolikhet att de ingående komponenterna snyggas till. Fortsättning följer..

Detta inlägg publicerades i Chassie. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s