Inför tyskträffen på Knutan

Jovars bilen blev allt färdig. Provkörningen indikerade att det håller ihop och jag kunde även skönja en aningens understyrning. Efter det smackade jag på den bakre 18mm krängaren som legat på hyllan alldeles för länge. Sedan blev det en snabb tvagning och packa ihop pinalerna för att köra bort till Knutan för besiktning.

Det är inte annat än att man blir nostalgisk då det var just under dessa förhållande jag tog mina första varv på en räserbana 1997. Då som nu var det BMW klubben som arrangerade, tidpunkten var även då augusti och banan, så klart, Knutstorp. En del har dock ändrats. Nu kör jag Porsche som tävlande och har lagt sådär 1000 varv på den banan. Vilket för mig osökt till förväntningarna. 2010 satte jag 1:11,974 och senast jag körde där var SSM 2011. Kommer jag förbättra det? Nej, det tror jag inte och den största anledningen kommer vara värmen. Sedan är frågan hur den nya setupen kommer lira. Jag har givetvis varit puckad och gjort det jag inte skall göra, rubbat förtroendet för bilen. Nåväl, någon gång skall vara den första för att prova ny setup så det är bara att köra. Kan jag mäkta med 1:12,5 tider är jag nöjd. Jag skulle tippa att jag skulle kunna pressa ut 1:11,5 och kanske t.o.m en låg 11 med bättre väder samt bra förtroende för bilen. Hur som haver, vad det blir i slutändan får framtiden utvisa.

Nåväl bilen är besiktad och FHRacing har tagit hand om mina pinaler över natten. Man har redan hunnit träffa gamla bekanta och fler kommer det bli. I 8A är det många anmälda så allt pekar på en riktig höjdarhelg.

Fortsättning följer..

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s