Fiasko på hemmaplan

Nu har det varit alldeles för tyst här. Anledningen är att jag jag kämpat med YouTube sedan ett par veckor. Blev inga bilder från denna körning men däremot fick jag låna en kamera från klubben. Så för första gången kan jag publicera sådana där urtråkiga körfilmer 😉 för dem som finner dem givande 😀 . Givetvis dör batterierna till rejset så det är bara två  filmer på tidsträningarna.

Jag såg verkligen fram mot att få köra ett KM med mina kompisar igen. Det har alltid varit tajt rejsing och min förhoppningar var att får uppleva den spänning som brukar infinna sig. Tänkte jag skulle förbereda mig i vanlig ordning med youtube och loggfil tittande men det smög sig då det helt plötsligt blev kaotiskt rörande arrangemanget och jag fick ägna mig åt det istället. F.ö. var detta arrangemang kantat med utmaningar på ett sätt jag tidigare inte upplevt. Men det är en annan aspekt för nu var jag där för att köra.

Nu har jag inte kört på Sturup sedan 2011 och det märktes på första stinten. Rullar ut på gattryck och inser snart att jag inte har koll på denna banan. Sedan blir jag smärtsamt påmind om hur skumpig denna banan är. Har dåligt flyt och hamnar bakom Per B. i sin Lotus Elan. Han är fantastiskt bra att följa då vi är ganska jämna, dessutom framför han sin bil ganska spektakulärt. En tråkig olycka gör att ambulans plockas ut och vitflagg råder några varv. Resultatlistan säger 5:e plats med 1:16.216.

Inför andra stinten förkunnar P-O Håkansson att han har som mål att köra fortare än mig. Vi ligger väldigt nära tidsmässigt idag och vi är båda sådär 2,5 sekunder ifrån våra personbästa. Nu gör jag kardinalfelet att sänka däcktrycket för lågt och bilen känns såsig. Det blir 7:e plats 1:16.174 och P-O spöar mig med en tiondel. Jag är faktiskt inte så besviken på resultatet, det tillhör racing. Däremot retar jag mig på mitt klanteri och dåliga förberedelser. För bilen går bra och likaså var vädret fint, med mycket sol men inte för varmt. Det var helt enkelt inte min dag 😦 .

Race är ju inte obligatoriskt men om inget annat kan man öva lite. Om möjligt kanske man kunde få upp något som liknar tempo. Det skulle visa sig bli riktigt bra racing istället. Startar bakom P-Os Miata i vänster led och kommer iväg ganska bra. Får en såndär ”nä nu jävlar..” upplevelse ett par gånger under rejset. Ligger riktigt nära P-O när han tvingas bryta p.g.a. soppatorsk 😦 . Det blir lite rokad och Tord A. (Miata) blir mitt nästa byte. Även om vi inte ligger jämsides så mycket så sitter jag som ett skattemärke på hans bakre nummerplåt 😉 . Jag attackerar ett par gånger men kommer inte om och jag misslyckas även på sista varvet 😦 . Men fy tusan vad kul jag hade 😀 . Det som stör mig är att jag inte får tillfälle att prata med Tord efteråt och tacka för god kamp 😦 . Jag bryde mig inte om resultaten från rejset då min PerformanceBox inte registrerat något under 1:16.

Nåväl, Sturup är fortfarande inte en bana jag tycker om däremot är det jäkligt kul med tajt rejsing i MSCC KM. Nästa körning är inte planerad förrän Augusti då det är tänkt att det blir tysk umpa-bumpa på Knutstorp. Tills dess skall jag få rätt på mitt HNRS, FHRacing lånade mig ett par 2″ bälten bl.a. och sedan har jag lite ideer om kränghämmare som jag skall se om man kan förverkliga.

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s