Igång med hjälp av bonnmek

klar2013Just nu känner jag mig mörbultad och utmattad men bilen är med beröm godkänd att användas på rikets vägar 😀 . Det har varit en hel pill för att få klart bilen. Drivknutarna visade sig vara 2mm för långa i splinesen men jag fick dit dem i.a.f. sedan fick jag bilen servad med olja, filter och passade på att byta kyl och bromsvätska. Förra året tog bakre bromsklossar slut och en uppsättning Roadhouse monterades. Att jag aldrig lär mig, de är skräp, även om de sitter på bakaxeln. Nu fick jag dit ett set Pagid gatbelägg som kom med tidigare pakt från Utzon.

Sedan var det historien med ledlagret som förföljt mig.  Jag tog mod till mig och gav spännmuttern ett försök till. Konstruktionen är som gjord för att man skall förstöra fattningen men jag lyckades med mycket nerver lossa muttern i aluminium. Inte en chans att jag monterar tillbaka den så det blev till att forska. Mätte lite och det såg ut som M30x1,5. Det stora internätet rådfrågades och det förde mig till Lantmännen maskin som säljer KM mutter med den dimensionen. De hade givetvis inte dessa inne och måste beställas. De hämtades i morse och sedan kunde bilen färdigställas.

Sedan bar det av till YBB där man blev väl omhändertagen. Tror det är 3:e året Peter besiktar min kärra. Pinsamt nog passar ena bromsljuset på att strejka mitt under pågående besiktning. Bara ett par timmar tidigare har jag gått igenom samtliga lampor. Något irriterad får jag liv i lampan och Peter har inget mer att anmärka på trots noggrant slitande i bilen. Jag kör hem väldigt glad och vid det här laget har bilen rullat en hel del. Det är riktigt härligt att få köra den igen 😀 .

Så lågt är allt bra men det finns mer att pilla med innan jag tar ut en på bana. Det som är kvar är:

 • Vagnbokbesikta
 • Sätta dit en ny bältessträva
 • ”Hörnviktning” och hjulinställning
Detta inlägg publicerades i Mek. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Igång med hjälp av bonnmek

 1. Anders skriver:

  rör är på gång. Behöver du en obruten längd (1400mm), eller två kortbitar?

 2. eddievarvstopp skriver:

  Du är ju en riktig vän Anders 😀 ! Det skall vara en obruten längd.

 3. Tobias Nyström skriver:

  Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s