Inte bara kul

Anderstorp, en bana jag inte kört på sedan 2004 och varken då eller nu är det en kul bana. Tja, vill man köra av sig rejält har den sin tjusning (en bana där man får slita på 5:e växeln är inte vanlig) men någon större utmaning är den inte. Tävling brukar vara kul men får man inte slåss för sin placering blir det inte lika intressant. Något jag lastar mig själv för är att jag inte fått bilen ordentligt utsorterad likaså min egna utveckling. Det går att köra fortare om jag brukar allvar.

Nog med gnäll, Porsche kompisarna i Cupen är riktigt härliga och alltid kul att träffa. Sedan hamnade vi på samma Hotell som resten av gänget vilket utvecklade sig till en underhållande och kul afton efter rejset 😀 . Jag fick ingen pokal med mig hem vilket faktiskt var roligt då det innebär att det kom fler till start i vår klass 😀 . Jag hade innan tävlingen funderat på vad för varvtider man borde ligga på för att vara nöjd och under 2 minuter borde vara godkänt. Jag lyckades under kvalet pressa ur bilen 1:58,609, kunde varit bättre men något jag är nöjd med. Totalt 6 pass hanns med under dagen.

Dagen var lite upp och ner. Från början skulle vi kört helgens båda dagar men det blev bara Lördagen. Men det kändes lagom med facit i hand. Dagen började med regn och märkligt beteende i vänsterböjar. Linda och jag var helt ur form och kom på det ena efter det andra vi hade glömt. Vi fick åkt iväg att nödhandla lite prylar och jag fick pillat lite i hjulhuset vänster fram (mest för den psykologiska effekten). När jag körde kval var det tort och solen tittade fram. Då stämde det, bilen gick fint, grepp hade jag och det tidigare skumma beteendet hade jag antingen skruvat bort eller ignorerat. Efter körningen gör jag misstaget att justera däcktrycket.

Första racet kommer igång efter många om och men. Jag får faktiskt en bra start och i början har jag lite kul med Gerry och nya klasskompisen Robin S. som handlat på sig en fin S2. Även om hoppet tänds så varar det inte länge, det blir uppgivet sist i fältet. Det känns inte rätt. Däcken som tidigare känts stumma och fina börjar kännas såsiga. Motorn känns inte lika rapp och nu börjar jag få ont i huvudet (vätskebrist). Robert som tvingats bryta tävlingen är vänlig och låter mig använda hans medhavda bensin. Oerhört uppskattat då jag inte hade klarat sista racet utan att tanka och nu slapp jag stressen att jönsa efter bensinstation. Intressant när jag tankar så är det rejält undertryck i tanken. Kanske något att titta på. Race 2 är i princip en repris på race 1, men nu var jag på aningens bättre humör. Lite irriterande är att jag upptäcker igen att jag inte utnyttjar bromsarnas fulla kapacitet. Fan, när skall man lära sig köra bil..

Var det värt det? Jo för tusan, efter en lång och riktigt vedervärdig vecka så var detta en perfekt aktivitet att återställa skallen. Bilen är hel förutom den gnagande känslan att den börjar kännas sliten men jag kan inte sätta fingret på vad. I vilket fall kommer jag köra finalen på Mantorp. Inte bara för alla påtryckningar från klubbkompisarna, det är ju faktiskt kul..

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s