Äventyr ovanför Hallandsåsen

Det finns fler banor än Knutstorp och Sturup att köra på därför tyckte jag det var hög tid att besöka en bana utanför Skåne vilket jag inte gjort sedan 2007. FMK hade öppen fredagsträning inför SSK helgen på Falkenberg så det passade utmärkt för mig att riva av några varv. Mina förhoppningar var att förbättra personbästa på 0:56,4 med ca 2 sekunder. Tyvärr började dagen med att jag försov mig vilket resulterade i att jag var något sen till träningen. Till råga på allt inleddes dagen med passet som jag skulle köra. Jag lyckades rensa bilen och byta om tillräckligt fort för att hinna ut på banan. Det blev bara ett par varv men det räckte för att bygga temp i däcken så att trycket kunde justeras någorlunda. Ni kunde man slappna av lite och jag fick tillfälle att prata lite med några Miataförare som också hade hittat dit.

När andra passet började var man förberedd. Ute på banan var det en del trafik men jag fick upp tempot ganska snabbt. Dessvärre hamnade jag bakom en Toyota MR2 som var jämnsnabb på de snabbare partierna men som bromsade onödigt hårt i andra. Jag var osäker på hur jag skulle ta mig om riskfritt men det lyckades tillslut. Då hade jag fått upp en bra känsla för banan och kunde pressa lite. Performanceboxen visade 0:55,5 vilket kändes bra, det fanns en hel del att slipa på. I depån blev det mer mingel med Miata folket vilket var riktigt trevligt.

Tredje och sista passet var jag alert och såg till att komma ut före Toyotan. Nu kändes det bra och nu kunde man köra ganska fritt. Även om det var en del trafik låg hängde jag med i tempot bland alla Volvos på slicks. Jag hann ikapp två gröna Miator. Performanceboxen visade helt plötsligt 0:54,5 och jag kände att dagens mål hade uppnåtts. Nu så såg fram emot lite trevlig körning med Miatorna men det visade sig bli kortvarigt då stintet rödflaggades snart. Vi kom ut igen men det blev bara ett fåtal varv innan det var slut. Jag avrundade dagen med att snacka lite med ett par Porsche 928 åkare som antagligen kommer synas i Porsche Sports Cup nästa år.

Jag kände att ett stint till hade suttit perfekt men man kan inte få allt här i världen. Jag åkte därifrån väldigt nöjd i.a.f. Falkenberg är en riktigt härlig bana och bilen kändes riktigt bra. Det enda som kanske behövs tittas på är oljekylet som eventuellt behöver uppgraderas. Sedan kan jag konstatera att det nya avgasröret är betydligt tystare och har ett trevligare ljud, sedan fungerar det kalasbra. Det var m.a.o. en höjdardag och nu har är man förberedd för KM finalen på Knutstorp om ett par veckor 😉 .

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s