Besvikelse på Minnesberg

Den tävlingen jag ser fram emot i MSCC klubbmästerskap är backtävlingen i Minnesberg. Där gäller det att våga mest och göra minst misstag vilket i sig är skoningslöst. Förra året lyckades jag vinna men det intressanta var att det var 0,07 sekunder mellan mig och tredjeplatsen. Så denna tävlingen ville jag vinna just p.g.a. den fantastiska utmaningen. Fredrik O. är snabb lika så har Magnus O. i sin Miata blivit någon man ser på pallen, sedan är Hans H-G blivit snabb och Pierre P. en som tog buckla på banan förra året. Som ni förstår var inget givet.

På plats var det trevligt som vanligt. Den extra kryddan på denna tävlingen är att byns företagsamma invånare hade satt upp försäljning av fika, vilket uppmuntrades flitigt av oss tävlande som tack för att vi får låna deras backe att köra på. Efter anmälan, besiktning, förarsammanträde blev det ett lugn körning upp för backen för att få en uppfattning om den. Man hade ändrat konchikanerna mot förra året. Sedan körde tävlingen i gång. Första repan var inte något att att hurra över men det gav mig en uppfattning om var man kunde förbättra. Andra repan laddades det friskt, första chikanen var ok, upp för den blinda backen var det bra tempo även om spåret kunde förbättras. Sen kom sista enkelchikanen som visade sig vara riktigt tajt. Låsta hjul in, lyckades precis klara konen vid utgången men nu skulle man räta upp bilen med lite utrymme till diket. Det gick inte, med ena hjulparet på gräset försökte jag styra upp på asfalten innan målgång men jag insåg snabbt att det inte var möjligt och tvärbromsade. Pontus B. som stod som målfunktionär och Peter Ö. som åskådare efter sin körning, insåg vad som höll på att hända och såg till att ta sig till säkrare plats omgående. Bilen stannade på tvären över diverse koner och elektronisk utrustning. Det visade sig inte vara vilken utrustning som helst utan klubbens flång nya TAG-Heuer tidtagningsutrustning som införskaffats för flera 10-tals tusen kronor. Jag kände mig väldigt fånig som ni förstår men vi kunde snart konstatera att den hade klarat sig (värre var det med Pontus snusdosa som jag hade plattat till på kuppen..). Tävlingen kunde fortsätta. Och när jag körde tillbaka ner för backen möttes jag av arga blickar och knutna nävar, jag ville bara krypa ihop och försvinna av skam..

Bränt barn luktar illa. Tredje repan gick det väldigt lugnt genom sista chikanen som ni kanske förstår. Till fjärde repan hade jag samlat mig så pass att repan avlöpte men gott tempo genom första chikanen, bra spår och fart upp för backen samt en bra genomgång i målpartiet. Körningen kändes riktigt bra och det var nu bara lite finslipning kvar. Sedan fick jag se resultaten och mitt mod sjönk som en sten. 6:e plats men det värsta var tidskillnaden mellan första repan och den senaste var väldigt blygsam. Dessutom var det väldigt långt tidsmässigt till förstaplatsen.

Efter lunchpausen blev det tre repor till. Femte repan kändes ok, sjätte lyckades jag riva en kon och nu önskade jag att få en chans till. Det sjunde blev det sista och det kändes som jag hade gjort mitt bästa. Dessvärre visade det sig inte hjälpa så mycket. Efter våra körningar var det dags att köra åskådare upp för backen. Det blev 3 körningar och jag fick med pojkar i åldern mellan 7 och 14, viket var uppskattat. Vid prisutdelningen vann Anders Johansson i sin MGF  före Fredrik O. och Pierre P. som kom trea i Roadsport C. Detta var väldigt kul dels för att nya tävlande får chans att få med sig bucklor hem och dels att Fredrik knappar in rejält i mästerskapstabellen. Själv hamnade jag på en 7:e plats av 8 startande.

Detta var m.a.o. en besvikelse för mig. Men jag tröstar mig med att det gått så bra för mig tidigare och det kan också vara nyttigt med lite motgång. Det kanske är en väldigt dålig ursäkt men jag tycker inte riktigt det är samma klipp i motorn som i början av säsongen. Det verkar som det har varit så sedan Knutstorpsträffen med TPC. Oljan kommer upp i arbetstemp väldigt fort nuförtiden så det måste undersökas.

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s