Semester Slalom

Första dagen på min semester firade jag med att köra slalom på Ljungbyhed med PCS. Som vanligt blev det lite fredagsmek dagen innan och jag passade på att plocka ut lite prylar för att ha något att pilla med under semestern. Så jag kunde rulla upp till Ljungbyhed med nybytt olja och uppdaterad bogserögla fram (det är variant 3 nu..).

Det var fint väder hela dagen, ni vet sånt där förrädiskt väder när solen står på och det fläktar skönt. Väl på plats blev det först promenad för att kika på bansträckningen. Det kördes två deltävlingar denna gången och jag började mjuka upp på övningsbana med ett par repor och det kändes bra. Sen var det R gruppens tur. Ut på första körningen men hjälp vad man fick ratta på slutet vid vändningen. Jag tänkte på vår nya kattunge Tiffy som är väldigt lekig av sig och väldigt snabb med framtassarna.. När jag efteråt stod och snackade med de andra fick jag det bekräftat att det var ovanligt tajt denna körningen. I.v.f avlöpte de två körningarna med lite mer filande på spåret. Sen blev det uppehåll och man hade lyssant på åkarna så banan förlängdes en liten aning. Enligt resultaten blev jag 6:a av 8 startande. Det fanns ett par som låg nära vad jag kunde se och nog kunde det vara kul att förbättra sig i resultatlistan.

Andra deltävlingen inleddes med Standard klassen och jag ställde mig som konvakt och kunde studera de fina bilarna som körde.  Sen var det dags för mig att ge mig ut. Jag upplevde inte det som stor förändring med nya sträckningen, kanske aningens bättre flyt. De sista reporna var roligast då jag kommit in det och nu började man leka med bilens balans. Bilen är verkligen lättkörd och man ställde upp den lite mest på skoj för att få in nosen i utgångarna. Nåväl, resultatet blev 4:a i denna deltävlingen men det var 2 ekipage som hade lämnat så det var bara 6 startande, vilket jag tyckte var lite synd. Det var ett rejält hopp från mig till 3:a och denna gång kan jag skriva att jag fick storstryk av ett GT3 ekipage 😉 .

Nåväl det var en höjdardag även om slalom inte är min disciplin. Många trevliga åk att titta på och det blev mycket trevligt prat i ”depån” med bekanta från forum. Otto D. kom med en väldigt intressant ide när vi stod och begrundade den fina 928 GT på plats, stoppa ner en V8 och skruva på slicks på min kärra och köra Modsport. Jämrarns vad det hade gått undan. Jag tror det kommer stanna vid en ide faktiskt då jag är väldigt nöjd med min bil som den är. Nu är man i.a.f. uppvärmd inför nästa KM på Minnesberg så då får vi se hur det går..

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s