Buckla på Bulltofta

Jag då var det dags igen. KM3 som körs som konbana skulle avgöras på Bulltofta trafikövningsplats. Jag ligger i ledning i mästerskapet med flest poäng i Roadsport C med Fredrik Olsson hack i häl. Innan tävlingen panik köpte jag ett par bromsbelägg av märke Road House. Jag har kört på dem tidigare och det är verkligen inget att rekommendera alls överhuvud taget. Det ligger en beställning på betydligt stöddigare saker, därav det billigaste jag kunde hitta.

Bulltofta är lite speciell i karaktären då det inte är en permanent bana. Även om det är samma sträckning som tidigare är det en del saker som ändras från år till år. Detta gör att utgången på tävlingen är ytterst svår att bedöma. Dessutom brukar det vara lite trängre i depån vilket gör att det blir riktigt trevlig stämning. 7 tävlande blev det i C och verkligen fint väder var det hela dagen.

Första stintet kördes och jag kom in i depå med en väldigt besynnerlig lukt om bilen. Jo det var mina nya belägg som hade stekts rätt friskt. Förutom inkonsekvent bromsbeteende från bromsarna så var det ett bra uppvärmningspass. Jag glömde sätta start/mål split på PerformanceBoxen så jag fick vänta på att resultaten skulle anslås. Ironsikt nog så läser både jag och Fredrik listorna helt fel, men det var två stint kvar att köra så det spelade ingen roll. Jag hade i.a.f. satt en tid på typ 1:11,6 som bäst.

Andra stinten fläskar jag till med en riktig rökartid på 1:09,7. Detta kan nog ha att göra med att jag provade lite lägre växlar i ett par partier och körde med lite mer attack. Nu låg jag först i tabellen och Magnus Ohlsson hade lyckats sätta en 0,2 långsammare tid i sin Miata. Därefter har vi Fredrik och Peter Övferman. Spänningen stiger nu inför det sista stintet.

Jag är ganska lugn när jag kör ut. För min del finns inget annat än att köra så gott det går. Att riskera att överköra p.g.a. press vill jag inte göra. På andra varvet lyckas jag köra på en kon och sabbar därmed ett fint varv. I övrigt blir det ingen bättre tid för min del. Vid prisutdelningen kliver Magnus upp på 3:e plats, vilket är kul då han är relativt ny i serien. Jag tar emot den näst största koppen och Fredrik är den som kniper förstaplatsen. M.a.o. var det riktigt spännande dessutom har Fredrik knappat in på mig i serietabellen vilket jag tycker är fantastiskt kul.

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s