Impuls-Slalom

Jag hade inte riktigt planerat att köra något innan KM2 på Sturup men visst hade varit bra med lite körträning innan. Det som fällde avgörandet var min flickväns kommentar med en hint om att jag borde nog ta köra av mig lite då jag tydligen har haft lite väl bråttom i bruxbilen..

Nåväl, första Maj körde man upp till Ljungbyhed för att köra PCS slalomcup med region syd. Förra gången var 2005 som slutade med att jag hamnade på förstaplats i Cassic gruppen, mest för att det var jag och en till som tävlade det året i klassen. Denna gången skulle jag köra i R-Gruppen bland racebyggen och GT3:or. För mig var detta endast körträning och jag hade absolut inga ambitioner att slåss för poäng i kuppen. På plats hittar jag Otto Dürholt som stod och instruerade nybörjare i kylan. En trevlig pratstund och ett bra tips om hur man kan förhålla sig vändningsmomentet fick jag med mig innan första övningsrepan strax innan lunchuppehållet. En bra uppvärmning för att ställa om sig till attack körning.

Under lunchuppehållet blir det mycket snack med Max C (944S2) och Fredrik T (931), det största ämnet var klart inspirerat av vagnparken runt om oss, ”vad skall man ha för bil efter denna..”. Efter förargenomgången var Standardgruppen som skulle köra så det var lite tid för oss att mjuka upp på den lilla övningsslingan. Jag undrade vilken växel man skulle köra på men det blev att jag höll mig till 2:an. Det kändes fint trots regnet och det blev hårdare och hårdare körning fram till att jag lyckades ställa bilen på tvären. Strax var det dags för vår grupp.

Jag stod som andra bil i startledet och regnet började avta. Det var lika bra att köra på och det blev en repa jag var nöjd med trots att det fanns utrymme för förbättring. När jag väntar på att få köra min andra stint kommer Fredrik T och berättar att jag för tillfället ligger 3:a resultatlistan. Även om det var många ekipage kvar att köra så var jag väldigt glatt överraskad att det gick så pass bra. Andra stinten avverkas och denna gången hade det torkat upp lite. Spåret var prydligare men kunde förbättras och nu kunde man utnyttja greppet lite mer. Inför sista stinten var jag taggad då det hade torkat lite till. Det gick riktigt bra fram till sista biten före målgång. Jag hade på tok för hög hastighet när jag närmar mig en kon och det blir lite för stort ställ på bilen med tidsförlust som följd, dock klarade jag konen.

Så vad blev resultatet? Jag var ganska nyfiken så jag gick bort och kollade när alla hade kört och det blev en 5:e plats i deltävlingen vilket var väl över förväntan då vi var 11:ekipage i klassen och jag hade lyckats prestera bättre än betydligt stöddigare ekipage. Det är inte att man funderar på hur det hade sett ut om man inte tabbat sig på sista stinten. Nåväl, man kanske skulle ställa upp i en slalomtävling till i år..

Detta inlägg publicerades i Racerapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s